Edifici del carrer Pujós, 35
(L'Hospitalet de Llobregat | Collblanc - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Pujós, 35 (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Carrer Pujós, 35 / Orient, 1-3
Edifici plurifamiliar entre mitgeres, situat en una cantonada, projectat l'any 1931. L'obra és clarament atribuïble a Ramon Puig Gairalt, tot i que -com va passar en altres projectes- el signant és el seu germà Antoni. Inscrit dins dels paràmetres estètics i conceptuals del racionalisme, li dona caràcter el cos de la cantonada, singularitzat, a banda del color, per tenir una alçada menor, un balcó en angle a la planta baixa i l'ús puntual del maó vist. La presència d'una androna separa l'edifici de la mitgera de la casa veïna, permetent una tercera façana, oberta amb galeries.