Casa del director de Cosme Toda
(L'Hospitalet de Llobregat | Sant Josep - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Fàbrica Cosme Toda. Casa del director

L'Hospitalet de Llobregat - Fàbrica Cosme Toda. Casa del director (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Fàbrica Cosme Toda. Cases del director de Can Llopis i de Cosme Toda

L'Hospitalet de Llobregat - Fàbrica Cosme Toda. Cases del director de Can Llopis i de Cosme Toda (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Fàbrica Cosme Toda. Casa del director (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Situació Prat de la Riba, 62
La casa del director de la fàbrica de ceràmica Cosme Toda és un edifici de planta baixa i pis, fet amb maó vist, combinant maons de tonalitat rogenca amb altres de més clars. Les impostes i cornises, amb regruixos molt treballats, així com les filades verticals sobresortides i els perfilats romboidals, atorguen a les façanes una gran plasticitat utilitzant únicament el maó vist com a material constructiu.

No es coneix l'autor ni la data de construcció, però cal suposar que la casa va ser edificada amb anterioritat a les naus actuals, de 1923. Pel seu estil, no és descartable que fossin obra de finals del XIX i que el seu autor fos Marià Tomàs Barba, ja que va ser ell qui es va encarregar del primer edifici de la fàbrica, l'any 1883.