Casal Pere Quart (Voltes de l'Oliver)
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Casal Pere Quart

Casal Pere Quart (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

AutorGabriel Batllevell Tort
Situació Rambla, 67-71
Casa senyorial amb pati de llums central, projectada l'any 1862 per a Per Oliver, besavi del poeta Joan Oliver (Pere Quart).Es tracta d'un edifici de planta baixa i dos pisos, de secció rectangular. El nivell inferior està articulat per un porxo de cinc arcs de mig punt, les "voltes" del quals han donat lloc a què l'edifici es conegui per aquesta denominació. Segons el projecte original, l'edifici havia d'haver arribat a tenir disset porxos, però només se'n van arribar a construir els cinc centrals. A la façana destaquen les balconades dels dos pisos, les obertures de ventilació de la cambra d'aire, i la balustrada amb un frontó semicircular al centre, amb un ull de bou.

A l'actualitat, allotja diferents serveis de l'Ajuntament: sales d'exposicions, un auditori i diverses sales d'actes.