Casa Jaume Cerdà
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Rambla - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Vilumara. Casa Jaume Cerdà (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Pau Casals, 4
Edifici projectat per Ramon Puig Gairalt, l'any 1935, clarament identificable amb els corrents racionalistes europeus que van fer fortuna a la Catalunya republicana. És un edifici de planta baixa i dos pisos, amb predomini absolut de les línies rectes. Li atorga caràcter la solució que es dona als balcons, com a prolongació del cos central sobresortit obert amb dues finestres balconeres. La porta té el típic perfil escalonat de molts edificis de Puig Gairalt d'aquells anys.

Originalment, era un edifici entre mitgeres. En la remodelació moderna, els brancals dels quatre balcons van ser pintats amb una imitació de maó vist.