La Farga
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Rambla - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - La Farga

L'Hospitalet de Llobregat - La Farga (Foto: Albert Esteves, 2006)

L'Hospitalet de Llobregat - La Farga (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer de Barcelona, 2
Antic edifici industrial que té el seu antecedent en una foneria, fundada l'any 1900, propietat de Francesc Bori. L'any 1916 va passar a mans de l'empresa Altos Hornos de Cataluña, que va ampliar i modernitzar les instal·lacions, i el 1942 al grup industrial Rivière, iniciant un període de forta expansió. L'any 1959 l'edifici va ser objecte d'una important remodelació que va permetre obrir el carrer Barcelona fins a la plaça d'Anselm Clavé. La foneria va estar en funcionament fins a l'any 1982.

L'any 1986 l'antic conjunt fabril va ser adquirit per l'Ajuntament de l'Hospitalet, per ser destinat a l'organització de fires i congressos i a centre comercial. La rehabilitació efectuada ha conservat una part de les naus antigues, tot i que la major part de les estructures metàl·liques originals van ser enderrocades l'any 1993.