Colònia Industrial de Can Bertrand
(Sant Feliu de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Feliu de Llobregat - Naus de Can Bertrand (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sant Feliu de Llobregat - M. Teresa Remolà (5)

Sant Feliu de Llobregat - M. Teresa Remolà (5) (Foto: M. Teresa Remolà, 2020)

Situació Crtra. de Laureà Miró / Parc Bertrand
Promoguda per l'empresari tèxtil Manuel Bertrand i Cortalé, a partir de l'any 1861, al costat del Canal de la Infanta. La fàbrica, dedicada als estampats de cotó, va funcionar amb telers manuals fins que l'any 1873 es va instal·lar una màquina de vapor. Cap a la fi del segle XIX donava feina a més de 500 obrers, la major part dones.

El recinte fabril constava d'un conjunt de naus, de les quals se n'han conservat tres, que han estat restaurades modernament. Una d'elles està situada a la part nord del recinte i les altres dues estan unides entre sí per una nau transversal.