Despatx Genís i Pont
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Despatx Genís i Pont (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sabadell - Despatx Genís i Pont (Foto: Alfons Martín, 2015)

AutorEduard M. Balcells Buigas
Situació Sant Josep, 29 / Carme
El despatx Genís i Pont (després Pont Germans) va ser promogut per l'empresa tèxtil del mateix nom, propietat d'Antoni Genís i Joan Pont Elías. Es va alçar l'any 1915. És un edifici de planta baixa i pis que fa cantonada i que palesa una riquesa ornamental pròpia del ple Modernisme, amb una forta influència secessionista. Són remarcables les grans obertures de la planta baixa, unificades sota un gran arc escarser, i la densa ornamentació de la planta pis, amb relleus al·legòrics, animals fantàstics i rajoles de motlle pintades a mà. El parament cec està acabat d'estuc, imitant carreus buixardats.