Escultura La Sireneta
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Escultura La Sireneta

L'Hospitalet de Llobregat - Escultura La Sireneta (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorValentí Julià i Sadurní
Situació Plaça de la Mare de Déu de Montserrat
L'any 1955 Valentí Julià (1929-2019) va fer una primera sirena amb funcions de brollador que es va instal·lar a la plaça del Repartidor i posteriorment a la plaça de la Marquesa, d'on va desaparèixer l'any 1983.

El mateix artista va fer una nova versió que es va instal·lar l'any 1997 a la plaça de la Mare de Déu de Montserrat. És una peça de bronze amb la figura d'una sirena que porta un peix a l'espatlla, que servia de brollador. Donada la seva reduïda dimensió, la seva ubicació dins d'un parterre envoltada de plantes altes fa que gairebé no es vegi.