Escultura Tarragona
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Tarragona (Jaume Otero) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Escultura Tarragona (Jaume Otero) (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJaume Otero Camps
Situació Plaça de Catralunya
El grup escultòric dedicat a Tarragona, una de les quatre al·legories de les províncies catalanes encarregades per a l'Exposició de 1929, va ser executat per Jaume Otero (Maó, 1888 - 1945), un escultor de referències clàssiques i naturalistes plenament adaptat a l'estètica dominant que imposava el Noucentisme. Otero va fer una primera versió en pedra -ara situada a la Diagonal- però se li va demanar que fes una nova versió en bronze per a la plaça Catalunya. Aquesta és una de les seves obres més paradigmàtiques en el qual el mediterranisme s'expressa tant en les formes com en la simbologia. Tarragona es veu representada per una figura masculina asseguda i tres donzelles gairebé nues, de formes suaus i estilitzades, d'una evident sensualitat. Una d'elles carrega a l'espatlla un cistell de fruites. També hi ha la figura d'un peix i una xarxa, al·lusius a la pesca.