Castell de Can Feu
(Sabadell | Rodal - Vallès Occidental)

Castell de Can Feu: detall de la Torre (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Castell de Can Feu: de nit

Castell de Can Feu: de nit (Foto: 2007)

Situació Passeig de Can Feu, prop del Carrer de Colòmbia
Aquest casal es va començar a construir el 1816, sobre els fonaments de l'antiga masia de Sobarber, de la qual es té notícia el 1055. En el gran jardí horta hi ha una capella dedicada a la Mare de Déu de Montserrat, construïda el 1704. La masia fou reformada a la fi del segle XIX.

L'historiador Andreu Castells explica al seu llibre “L'art sabadellenc” que la construcció del castell de Can Feu es deu a una juguesca que van concertar tres cosins per veure qui construiria el castell més vistós. Josep Nicolau d'Olzina va fer el de Can Feu. [Font: www.sabadell.net]

Es tracta d'un casal de forma rectangular, flanquejat per tres torretes i una torre mestra de cinc plantes, amb finestres que imiten l'estil gòtic i espitlleres.

El març del 2007, l'Ajuntament de Sabadell ha tancat un acord amb els propietaris del castell, i els terrenys adjacents, per tal que passi a mans del municipi. Se'n preveu una immediata rehabilitació, i la construcció d'un parc al seu voltant.