El barri de Sant Pere (Barcelona - Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Sant Pere Mitjà

Barcelona - Carrer Sant Pere més Baix (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Carrer Sant Pere més Alt (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusConjunt urbanístic
Situació
InterèsEspecial interès Interessant
El sector de Ciutat Vella comprès entre la Via Laietana, el carrer Trafalgar i els de Sant Pere més Baix i Rec Comtal es correspon aproximadament amb el barris medieval de Sant Pere, format a l'entorn de l'antic monestir de Sant Pere de les Puel·les).
Estava inclòs dins el segon recinte emmurallat de la ciutat (segle XIII), que s'obria en aquest sector a través del Portal de Jonqueres i del Portal Nou.
Els seus carrers estrets i tortuosos, articulats pels carrers de Sant Pere més Aly i més Baix, mantenen inalterada la seva estructura original, tot i que la major part de les edificacions van ser refetes durant els segles XVIII i XIX. En aquells anys dominava al barri una població urbana d'industrials i comerciants del sector tèxtil, que hi tenien l'habitatge, els tallers i les oficines.
El conjunt té un enorme interès des del punt de vista històric, urbanístic i arquitectònic.