Casa Pomés
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Casa Pomés, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Casa Pomés, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorClaudi Duran Ventosa
Situació Via Laietana, 15
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici del 1919 amb façana de caire neogòtic on destaca especialment la gran tribuna central que abasta la segona i tercera plantes, amb filigranada traceria goticista. De la mateixa tradició són els finestrals d'arc conopial i els trilobulats, tots ells amb emmarcament de pedra, així com la galeria del pis superior, coronada per un pronunciat ràfec. Un altre element singular és el balcó de pedra amb una reproducció del Sant Jordi del palau de la Generalitat. La planta baixa es disposa amb un seguit de portals d'arc escarser de pedra. L'acabat del parament és d'estuc imitant carreus.

Té força interès la façana posterior, que dóna al carrer Sotstinent Navarro, que és una rèplica de la principal, si bé en clau modernista. Combina el maó vist de la planta baixa amb l'estucat blanc de la resta de façana, decorat amb ceràmica de dibuix blau. Als plafons ceràmics s'hi poden llegir lemes de caire moral.