Edifici de Sindicats
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, edifici Sindicats (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Via Laietana, edifici Sindicats (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Domènech Mansana
Situació Via Laietana, 16-18
Edifici del 1925 ocupat inicialment per la Caixa Mútua Popular, posteriorment pel sindicat vertical franquista i finalment per les organitzacions sindicals democràtiques. Té planta triangular amb dues façanes i xamfrà semicircular, entre la Via Laietana i el carrer Argenteria. S'articula en línies verticals marcades pels eixos de les obertures, interrompudes de forma discontínua per les línies horitzontals dels balcons. L'element visual més característic és el gran templet clàssic que corona l'edifici en el seu vèrtex. Formalment, s'inscriu dins l'estil funcionalista que començava a imposar-se a l'època en els edificis administratius.