Escola Joan Benet i Petit
(Els Torms - Les Garrigues)

Els Torms - Escola Joan Benet i Petit (Foto: Albert Esteves)

TipusEdifici escolar
AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Carrer Prat de la Riba, 18
Va ser un dels quatre prototips d'escola que la Mancomunitat de Catalunya va construir, a cadascuna de les províncies catalanes i que es van adjudicar per concurs. L'esforç del mestre que ha donat nom a l'escola, Joan Benet i Petit, va ser determinant per guanyar el concurs. De fet, va ser la primera escola construïda i l'única que es conserva d'aquells quatre primers models d'escola pública. La construcció es va iniciar l'any 1916 i es va inaugurar l'any 1918. A l'acta hi van assistir, entre altres personalitats, l'arquitecte, Adolf Florensa i el director d'Instrucció Pública, Eugeni d'Ors.

És un edifici en forma de ela i tancat, per una banda, per un cos sobresortit, amb coronament mixtilini; i per l'altra, per un porxo d'arcs de mig punt sobre columnes toscanes. L'estil es pot considerar prototípic del Noucentisme que la Mancomunitat va adoptar i impulsar en les seves obres públiques.