Facultat d'Econòmiques
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Facultat d'Econòmiques. Biblioteca (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorGuillermo Giráldez / Pedro López Iñigo / Xavier Subías
Situació Av. Diagonal, 690 / John Maynard Keynes, 1
El despatx d'arquitectura format per Guillermo Giráldez Dávila (Barcelona, 1925-2022), Pedro López Íñigo (Burgos, 1926 – 1997) i Xavier Subías Fages (Figueras, 1926 – 2014) va ser un dels més prestigiosos de Catalunya durant els anys seixanta i setanta. Autors de l'emblemàtica Facultat de Dret, entre 1962 i 1966 es van encarregar del projecte de la nova Facultat d'Econòmiques. És un tipus d'arquitectura de caràcter modular, basada en la suma de cossos reproduïbles, amb la singularitat del mòdul destinat a biblioteca, de planta circular. Es pot considerar influïda pel denominat estil brutalista.

L'any 1993 es va efectuar una important ampliació que va augmentar noblement la seva capacitat.