Grup escultòric de l'edifici de la Caixa
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Grup escultòric de l'edifici de la Caixa

Sabadell - Grup escultòric de l'edifici de la Caixa (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrederic Marès Deulovol
Situació Plaça del Doctor Robert, 4-5
L'edifici de la Caixa de Pensions situat a la plaça Doctor Robert va ser remuntat l'any 1950 i, a la part superior del xamfrà, es va situar un grup escultòric de Frederic Marès. Concebut en forma triangular i simètrica, està format per una figura femenina, en forma de deessa clàssica, que acull amb els seus braços una mare amb el seu fill i un home vell. Emmarcant el grup hi ha dues figures masculines assegudes que representen l'economia sabadellenca: un porta una peça de roba i l'altra un engranatge. El llenguatge escultòric és encara plenament hereu del Noucentisme.