Casa Valentí Soler
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 29 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Via Laietana, 29 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan B. Serra Martínez
Situació Via Laietana, 29
Edifici del 1926 de caràcter monumentalista, molt típic de l'època. La façana principal dona a la plaça Berenguer el Gran. Té una estructura simètrica, articulada segons els eixos verticals que descriuen els balcons individuals, si bé als nivells superiors domina l'horitzontalitat marcada pels balcons correguts. A l'eix de simetria hi ha la porta, coronada amb un frontó triangular. El pis principal el presideix una tribuna. La façana es corona amb dos cossos a manera de torre a les cantonades, coberts amb cúpula, i un gran frontó semicircular al centre.