Sepulcre Antoni Taulé
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Antoni Taulé

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Antoni Taulé (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJuli Batllevell Arús (atrib.)/ Esteve Vilatobà (escult., atrib.)
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
Situat en un dels angles que forma la capella del cementiri, s'atribueix a l'arquitecte Juli Batllevell, de l'any 1910 o, potser, anterior. Es dona el cas que Batllevell havia treballat abans per a Antoni Taulé.

Té una estructura triangular ressaltada amb una motllura amb caps d'àngels als extrems i decoració de tipus vegetal. Al vèrtex, una creu tubular constantiniana sobre una altra, grega. A l'interior de la fornícula hi ha la figura d'un àngel amb el lema R.I.P. i, a banda i banda, les lletres gregues alfa i omega. Als extrems del panteó, llantiers de ferro forjat i a la cadena, dracs estilitzats que la subjecten. Són, aquests i d'altres, recursos ornamentals típics de Batllevell, alhora que gaudinians, segons Casamartina.

Casamartina Parassols, Josep: Juli Batllevell, un gaudinià oblidat. Fundació Gas Natural Fenosa, 2011