Casa Aleix Vida-Quadras i Ramon
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 41, plànol original

Barcelona - Via Laietana, 41, plànol original (Foto: Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona)

AutorElies Rogent Amat
Situació Via Laietana, 41
Edifici del 1878,amb reformes posteriors, promogut per l'indià Aleix Vidal-Quadras i Ramon, que el va adquirir a a Lluís d'Alòs i de Martín, futur marquès de Dou. La part més interessant, d'autor desconegut, és l'original tribuna concebuda per adaptar la casa al nou traçat del carrer després de l'obertura de la Via Laietana. Aquest cos, coronat amb balustrada, descriu un curiós perfil fruit de la unió de dues galeries semicilíndriques de diferent radi mitjançant dos trams rectes en angle. Amb aquest afegit, l'efecte visual de l'adaptació dels dos traçats resulta força eficient.

Aquest edifici i el de la Direcció de Policia són els únics que queden de l'antiga riera de sant Joan desapareguda amb l'obertura de la Via Laietana.