Sepulcre Oliver
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Oliver

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Oliver (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJuli Batllevell Arús / Rossend Prat (escult.)
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
Sepulcre de la família Oliver, on hi ha enterrat el poeta Joan Oliver i Sallarès (Sabadell, 1899 - 1986), conegut amb el pseudònim de Pere Quart. Projectat per Juli Batllevell l'any 1905, mostra un sarcòfag suportat per gruixudes columnes i ornat amb l'escultura d'una dona resant -com suspesa en l'aire-, relleus i portallànties d'estètica modernista, tot i el caràcter neogòtic del conjunt. Signat per ambdós artistes.

L'embolcalla una gran jardinera amb terra, que vol remetre, segons Casamartina, a l'origen dels Oliver, propietaris rurals.

Casamartina Parassols, Josep: Juli Batllevell, un gaudinià oblidat. Fundació Gas Natural Fenosa, 2011