Edifici La Equitativa
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Edifici La Equitativa (Foto: Anna Corcoll, 2023)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorIgnasi Brugueras Llobet
Situació Via Laietana, 54
Obra de 1922 de l'arquitecte Ignasi Brugueras, un especialista en art precolombí. La influència d'aquest estil es deixa sentir en alguns detalls de la façana, com ara l'esquematisme dels capitells a les columnes d'ordre gegant o els cossos prismàtics que s'alcen als dos flancs del coronament. Tot plegat atorga a la composició una gran originalitat que la singularitza en relació amb les façanes del seu entorn, d'un monumentalisme més convencional. Segons Oriol Bohigas, l'edifici és "ple de gestos interessants" però "acaba semblant un casino de segon ordre de la Côte d'Azur".

Al coronament, dins la fornícula central, hi ha una imatge que simbolitza l'Equitat, en relació amb el nom de la companyia d'assegurances La Equitativa, fundada l'any 1905 per la família Rosillo.