Casa del carrer Abadia, 4
(Arbeca - Les Garrigues)

Arbeca - Carrer Abadia, 4

Arbeca - Carrer Abadia, 4 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Abadia, 4
Tot i que no forma part de l'Inventari del Patrimoni, hem volgut seleccionar aquest edifici com representatiu del tipus d'un tipus de construcció plurifamiliar molt característic de mitjan segle XIX. Aquesta, en concret, és de 1863, segons podem llegir en una barana. És una casa entre mitgeres, de planta baixa i tres pisos, amb el pis superior diferenciat concebut a manera de galeria, amb tres arcs de mig punt sostingut per columnes cilíndriques. Els altres dos pisos aboquen a balons, amb baranes de fosa. La planta baixa té un acabat de pedra que simula un encoixinat de carreus.