Sepulcre de Joan Girona
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Sepulcre de Joan Girona

Tortosa - Catedral. Sepulcre de Joan Girona (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJaume Vicent (atrib.)
Situació Interior de la catedral. Capella del Roser
Sepulcre de Joan Girona, protonotari papal i secretari de la cancelleria del Papa a Roma, situat en un lateral de la capella del Roser. Realitzat en alabastre entre 1493 i 1498, la seva autoria ha estat atribuïda a l'escultor Jaume Vicent (documentat entre 1489 i 1536). Consta d'un nínxol cobert amb volta de creueria, decorat amb traceria i relleus típics del gòtic florit, i presidit per l'escut de la família. Està emmarcat amb les imatges de sant Joan Baptista i sant Joan Evangelista. A l'interior hi ha l'urna sepulcral, amb l'estàtua jacent del difunt, i un relleu al frontis amb dos àngels que s'emporten la seva ànima cap al Cel, representat amb la imatge de Déu. Al frontal de l'urna hi veiem també dos àngels que sostenen, amb una mà l'heràldica dels Girona, i amb l'altra un pergamí on es detallen els càrrecs i les obres de Joan Girona.