Sant Vicenç de Jonqueres
(Sabadell | Rodal - Vallès Occidental)

Sant Vicenç de Jonqueres, façana lateral (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Sant Vicenç de Jonqueres, porta

Sant Vicenç de Jonqueres, porta (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Situació Carretera de Prats de Lluçanès, km 2
El conjunt de Sant Vicenç de Jonqueres està format per l'edifici de l'església, que té adossada pel costat de ponent la rectoria i pel costat de llevant i de migdia el clos del cementiri. Cap document no permet datar amb certesa el moment de la construcció de l'edifici. No obstant això, l'anàlisi de l'estructura dels murs dóna una cronologia constructiva que es desglossa en diverses etapes. Així, el conjunt conserva elements romànics, gòtics, renaixentistes i d'època barroca.

L'any 1992 es va rehabilitar el conjunt edificat, que es trobava molt degradat, i es va adequar l'entorn. L'antiga església s'ha cedit a una entitat d'interès cultural: el Servei General d'Informació de Muntanya. La rectoria s'ha cedit a uns masovers i la planta baixa d'aquesta a un taller artesanal.