Palau Nadal
(Barcelona | Carrer Montcada - Barcelonès)

Barcelona - Palau Nadal (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Palau Nadal (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Palau Nadal (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Montcada, 14
Aquest palau és el resultat de la unió de dues cases medievals feta per Jeroni Nadal el 1637. Probablement del segle XV, barreja elements renaixentistes amb altres tardogòtics. Conserva l'estructura primitiva, amb torre lateral i galeria de solana. Al pati interior cal destacar una finestra, al pis superior, d'arc carpanell, plurilobulada, i amb un cap de dona i un altre d'home a manera de capitells. El portal principal, de tipus neoclàssic, li va ser afegit al segle XIX. Des de l'any 2015 acull el Museu de Cultures del Món conjuntament amb el veí Palau dels Marquesos de Llió.