Antiga Peixateria
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Antiga Peixateria

Tortosa - Antiga Peixateria (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Rosa, 1 / Bisbe Aznar
Edifici en cantonada, fruit de les diverses reformes sofertes al llarg dels segles. Segons la tradició, aquí hi hagué la peixateria medieval de Tortosa, un edifici construït entre 1384 i 1387 en un dels portals de la muralla romana. La part més antiga, tot i les modificacions, és la planta baixa, que conserva l'aparell de pedra i diversos arcs. Destaca especialment un escut de la ciutat, sota el qual hi ha la data de 1796. Damunt la planta baixa hi ha tres pisos, tots ells oberts amb balcons individuals, i al capdamunt, les golfes, obertes amb ulls de bou.