Casa Benet Piñana
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Benet Piñana

Tortosa - Casa Benet Piñana (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorIgnasi Brugueras Llobet
Situació Av. Generalitat, 3
Edifici entre mitgeres, construït l'any 1922 per a qui seria alcalde de Tortosa durant la Segona República, Joan Benet Piñana, que hi tindria la seva botiga de teixits. La seva composició, simètrica, equilibrada, classicista, encaixa molt bé dins dels paràmetres estètics del Noucentisme vigent als anys vint a Catalunya. Destaquen, als baixos, les columnes que sostenen el porxo. I a la façana, les pilastres d'ordre gegant, els esgrafiats i el disseny de les baranes.

El seu autor, Ignasi Brugueras Llobet (Barcelona, 1883 – 1964), havia estat arquitecte municipal de Tortosa entre 1918 i 1919.