Casa Josep Curto Despacs
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Josep Curto Despacs

Tortosa - Casa Josep Curto Despacs (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Major de Sant Jaume, 6
Edifici d'origen medieval reformada a començament del segle XX. En aquesta reforma es va remodelar completament la façana, recoberta amb un magnífic esgrafiat d'elements abstractes i flors esquematitzades.

La casa conserva al seu interior voltes i un arc de ferradura d'època musulmana, probablement del segle IX, juntament amb altres estructures dels segles XVII i XVIII. Tot sembla indicar que es tractava d'uns banys àrabs, utilitzats, cap al segle XVII, com a molí d'oli.

La casa va ser objecte d'una acurada rehabilitació duta a terme per Rollan Arquitectura entre 2008 i 2014.