Hospital i llars de la Santa Creu. Edifici antic (Jesús)
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Hospital i llars de la Santa Creu (Jesús)

Tortosa - Hospital i llars de la Santa Creu (Jesús) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Jesús. Av. Santa Maria Rosa Molas, 14
Situat al costat del noviciat de les Germanes de la Consolació, té el seu origen en la Casa de la Beneficència creada l'any 1796. L'arribada de la mare M. Rosa Molas a la direcció del centre, a mitjan segle XIX, li va donar un important impuls. A partir de l'any 1960 va es va anar modernitzant amb la construcció de nous edificis i pavellons que ara ocupen la major part del recinte.

De les construccions antigues en resta només l'antic cos principal, d'estil neoclàssic, i un dels murs de l'antiga capella, enderrocada l'any 1982. El 1989 es va inaugurar un monument dedicat a M. Rosa Molas, obra d'Àngel Acosta Martín.