Capella de Montserrat
(Tortosa | Perifèria - Baix Ebre)

Tortosa - Capella de la Mare de Déu de Montserrat

Tortosa - Capella de la Mare de Déu de Montserrat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Crtra. de la Simpàtica, 45
La carretera de la Simpàtica era l'antic camí que comunicava Tortosa i Tarragona, a través del coll d'Alba. Quan va deixar de tenir aquesta funció va convertir-se en un espai idoni per construir-hi una urbanització, cap a la fi del segle XIX. Enmig dels xalets, no podia faltar-hi una capella, dedicada a la Mare de Déu de Montserrat. És un edifici de tres naus, amb una façana de tres pisos. Al pis superior hi ha cinc plafons amb relleus esmaltats al·lusius a Montserrat, Sant Salvador d'Horta, "Els consellers de Tortosa a Montserrat", el Beat Francesc Gil de Frederic i Tortosa, representada pel seu escut.