Capella de Sant Miquel
(Banyeres del Penedès - Baix Penedès)

Banyeres del Penedès - Capella de Sant Miquel

Banyeres del Penedès - Capella de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2018)

Banyeres del Penedès - Capella de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Barri de Sant Miquel
Petita capella situada al nucli de les masies de Sant Miquel. Va ser construïda el 1766 segons la inscripció que hi ha damunt la porta. Consta d'una petita nau de planta rectangular coberta amb volta lleugerament apuntada, reforçada amb contraforts. La façana té portal adovellat d'arc rebaixat, un òcul i un campanar d'espadanya.

Per les excavacions realitzades als anys quaranta, se sap que en aquest indret hi havia hagut un poblat ibèric i un posterior establiment rural romà. En una part de les estructures no remodelades més antigues de l’ermita, es poden observar restes de paviment d’opus signinum.