Museu Josep Cañas
(Banyeres del Penedès - Baix Penedès)

Banyeres del Penedès - Museu Josep Cañas

Banyeres del Penedès - Museu Josep Cañas (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusMuseu
Situació Carrer Bisbe Sanahuja, 33
La casa on va néixer l'escultor Josep Cañas el 1905 va ser habilitada com a museu l'any 2001. Conté el llegat fet per l'artista el 1998, compost d'escultures i dibuixos, que permeten un recorregut cronològic per les quatre etapes fonamentals de la seva obra.

Josep Cañas (1905-2001) va ser un important escultor, també dibuixant i escriptor, que es va haver d'exiliar a Mèxic després de la Guerra Civil, en la qual havia lluitat a la batalla de l'Ebre. Té obres a molt museus i hi ha escultures seves a Barcelona, Madrid, Sitges, Vilafranca i Califòrnia.