Volta d'en Bufanalla
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Porta al carrer de la Volta d'en Bufanalla (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Casa de la volta d'en Bufanalla

Barcelona - Casa de la volta d'en Bufanalla (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Volta d'en Bufanalla
El conjunt de cases que conformen el carrer de la Volta d'en Bufanalla va ser reedificat, aprofitant velles estructures medievals, cap als anys setanta i vuitanta del segle XVIII. A l'Arxiu Històric de la Ciutat hi ha les sol·licituds de permisos per enderrocar i reedificar edificis d'aquest carrer, dels anys 1775 i 1781. D'aquest any en concret és el permís que demana March Bartomeu per construir de nou i refer una volada a la plaça del Born i Volta d'en Bufanalla. Aquesta casa, tanmateix, va ser molt modificada a finals del segle XIX. També es conserven els plànols de la casa que fa cantonada amb el carrer Esparteria, de 1798, data que podem veure inscrita al portal.

La volta, que enllaça el carreró amb el passeig del Born, està sostinguda per un embigat de fusta i oberta a cada extrem per sengles arcs escarsers. Bufanalla era el malnom de l'amo d'una casa del carrer.