Creu de terme (Museu Etnològic)
(Juneda - Les Garrigues)

Juneda - Creu de terme

Juneda - Creu de terme (Foto: La Llena Ambiental -invarquit.cultura.gencat.cat-)

Juneda - La creu de terme quan estava emplaçada al cementiri

Juneda - La creu de terme quan estava emplaçada al cementiri (Foto: Carles Betriu -invarquit.cultura.gencat.cat-, 1982)

TipusCreus monumentals
Situació Plaça de l'Església, 1
Creu gòtica, dels segles XIV o XV, situada originalment a la cruïlla entre els carrers Àngel Guimerà, Major i La Font, on s'acaben els porxos. A les acaballes del segle XIX es va ubicar a l'interior del cementiri fins que, l'any 2001, es va traslladar al Museu Arqueològic i Etnològic.

Tot i que la creu original, pròpiament dita, es va perdre, la magnificència del capitell i els dos blocs superiors bellament esculpits, donen idea de la riquesa que devia tenir el conjunt original.