Casa del carrer Mirallers, 9
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Mirallers, 9 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Carrer Mirallers, 9 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Carrer Mirallers, 9 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Mirallers, 9 / Rosic, 6 / Banys Vells, 16
Edifici d'origen medieval amb façanes als carrers Mirallers, Rossic i Banys Vells. Degué ser reconstruït o reformat durant els segles XVII-XVIII, tot mantenint l'estructura i alguns elements anteriors. S'articula al voltant d'un pati interior de tipologia gòtica al qual s'hi accedeix a través d'un dels tres grans portals d'arc escarser del carrer Mirallers. A la mateixa façana conserva una llinda esculpida del segle XVI amb dos àngels que sostenen un escut. A la cantonera de pedra entre els carrers Rosic i Banys Vells s'endevina un any de la dècada del 1640 gravat a la pedra.