Escultures davant del Museu de Geologia
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Escultura de Fèlix de Azara

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Escultura de Fèlix de Azara (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEduard Batiste Alentorn
Situació Parc de la Ciutadella
L'edifici neoclàssic que va acollir el Museu de Geologia té l'entrada principal flanquejada per dues escultures realitzades en marbre per Eduard B. Alentorn l'any 1884. Estan dedicades a dos importants naturalistes, Fèlix de Azara (Barbuñales -Osca-, 1742 - 1821) i Jaume Salvador Pedrol (Barcelona, 1649 - 1740). Les dues figures, assegudes i envoltades d'elements representatius, estan realitzades en un estil molt realista i amb un dinamisme que les allunya de la rigidesa de moltes obres similars. Són alhora una demostració de la gran destresa de l'escultor, qualitat que es fa palesa en el tractament de les vestidures o en el detallisme de les mans, els animals i els objectes que envolten les figures.