Teatre-Auditori
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Teatre- Auditori0

Granollers - Teatre- Auditori0 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep M. Botey Gómez
Situació Josep Torras I Bages, 50
Projectat per l'arquitecte local Josep M. Botey i Gómez (Granollers, 1943), va ser inaugurat l'any 2002. Ocupa l'espai on abans hi havia hagut l'escorxador municipal. La configuració de la forma i els volums ha vingut condicionada tant per les dimensions i orientació de la parcel·la, amb un lleuger desnivell, com per l'ús social de la instal·lació. Consta de dues sales: la gran, amb capacitat per a 700 espectadors, i la petita, per a 221. Tot i la seva distribució en quatre plantes, una d'elles soterrada, no supera l'alçada dels edificis del voltant. L'escala és un disseny de l'escultor Josep Plandiura. En el disseny exterior destaca la combinació harmoniosa de diferents materials: formigó vist, acer corten, alumini i vidre. El terra del vestíbul és de pissarra de la Xina.