Casa Gomis (Barcelona - Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Princesa. 16-18

Barcelona - Carrer Barra de Ferro, 5 (Foto: Albert Esteves, 2016)

EstilRomanticisme
AutorMiquel Garriga i Roca
Situació Carrer Princesa, 16-18 / Carrer Barra de Ferro, 5
Antic palau construït pel mercader Gomis l'any 1792, Quan, anys més tard, es va obrir el carrer Princesa, l'edifici es va esqueixar en dues parts. La façana que dóna a aquest carrer va ser projectada per Garriga i Roca el 1855 dins l'estil acadèmic propi de l'època. Es caracteritza per les seves pilastres ornamentals amb un cercle central i una tribuna lateral afegida a principis del segle XX. El vestíbul té decoració modernista.

La façana antiga és la que pot contemplar-se des del carrer Barra de Ferro. L'any 2006 va ser adquirit per la “Fundació de les Arts i els Artistes”, dirigida per l'arquitecte José Manuel Infiesta, i es va remodelar per allotjar el MEAM (Museu Europeu d’Art Modern), inaugurat l'any 2011.