Bust de Lluís Companys
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Bust de Lluís Companys

Granollers - Bust de Lluís Companys (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrancesc Anglès Garcia
Situació Lluís Companys, davant del Pavelló Municipal d'Esports
Monument en homenatge a qui fou president de la Generalitat republicana, Lluís Companys i Jover (1882-1949). Realitzat l'any 2002 per l'escultor Francesc Anglès. Consta d'un pedestal de marbre damunt del qual hi ha el bust en bronze de Lluís Companys, d'un realisme de caràcter expressionista, obrat amb la tècnica de les benes d'escaiola, habitual en l'obra d'aquest artista.

Francesc Anglès i Garcia (Terrassa, 1938) es va llicenciar en medicina i cirurgia, però, des de 1970, va començar a treballar com escultor, especialitzat en la representació de la figura humana.