Carrer Princesa
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Princesa

Barcelona - Carrer Princesa (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Princesa
Durant els anys vint del segle XIX es va dissenyar un projecte per enllaçar el Raval amb la Ciutadella a través d'un carrer en línia recta que travessés l'espessa xarxa de carrers d'origen medieval. Un cop oberts els carrers de Ferran i de Jaume I es va iniciar la darrera fase a partir de 1852 amb l'obertura del carrer Princesa seguint el projecte de Francesc Daniel Molina i Josep Oriol Mestres. Els edificis mantenen una gran unitat tipològica, dins els esquemes de l'academicisme romàntic, donat que gairebé tots van ser construïts entre 1853 i 1870.