Casa Meca
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Passeig del Born, 17 (Arxiu Fotogràfic de Barcelona) (2)

Barcelona - Passeig del Born, 17 (Arxiu Fotogràfic de Barcelona) (2) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Pg. del Born, 17
Edifici del segle XIV profundament restaurat per Adolf Florensa el 1965 recreant l’antiga esplendor d’un palau gòtic, amb tots els seus elements: paret de carreus de pedra, torre lateral, portal d’arc escarser, finestres rectangulars amb llinda i brancals de pedra, sis finestres coronelles trigeminades, galeria de solana i torre emmerletada. També l'interior va ser totalment enderrocat i construït de nou. Si observem la foto que adjuntem on comparem l'edifici actual amb l'anterior podrem veure com, en efecte, hi havia restes de les finestres coronelles que van servir d'inspiració pel redisseny de la façana de Florensa.

L'edifici havia estat propietat de la família Sagnier i va ser adquirit, als anys quaranta, per la família Montals Fontrodona. Desconeixem l'origen de la denominació Casa Meca, que comença a utilitzar-se just després de la reconstrucció moderna.