La Casa Escapçada
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Passeig del Born, 16 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Passeig del Born, 16 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Passeig del Born, 16 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Pg. del Born, 16
És un dels edificis més antics i curiosos del Passeig. Les seves finestres escapçades semblen indicar que la casa va ser enderrocada només en part, a causa dels enderrocs ordenats per Verboom al segle XVIII, que coincidien just en aquest límit.

Conserva elements d'època gòtica, com el mig finestral del darrer pis o el mateix acabat de la façana, a base de carreus irregulars i restes d'antigues obertures. També hi ha la llinda i el brancal d'un gran finestral que pot fer pensar en un gran casal senyorial. Les actuals balconeres són fruit de reformes posteriors i es troben disposades de forma anàrquica.