Casa Teresa Torres
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Casa Teresa Torres, cal·ligrama

Barcelona - Casa Teresa Torres, cal·ligrama (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Pg. del Born, 27-29
Edifici d'àmplia façana que clou el Passeig del Born i que destaca per les seves dimensions i els seus sumptuosos acabats. Té una altra façana que dona al carrer del Rec i una de molt estreta a la part de la plaça Comercial. Va ser construït el 1925, en plena vigència del noucentisme, àmbit dins el qual s'inscriu; tanmateix, amb referències neoclàssiques i neobarroques, aquestes molt evidents en les motllures i elements ornamentals de terracota. La mitgera que va quedar al descobert quan es va enderrocar la casa de la cantonada va ser revestida d'acord amb la resta de l'edifici i s'hi va incloure un cal·ligrama de Joan Salvat Papasseit.