Casa Figueras Dotti
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 24 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Via Laietana, 24 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep M. Ribas Casas
Situació Via Laietana, 24
Edifici en cantonada construït l'any 1944, actualment convertit en hotel. El seu estil s'inscriu dins del corrent del denominat noucentisme de postguerra, un retorn al classicisme que trencava amb l'alenada racionalista dels anys trenta. L'acabat combina la pedra artificial amb el maó vist dels trams centrals. El pis principal es ressalta amb les balustrades i elements ornamentals neoclàssics, emfasitzant el xamfrà amb un finestral neorenaixentista.

Va ser projectat per l'arquitecte Josep M. Ribas Casas (Barcelona, 1899 - 1959), que va deixar bona part de la seva obra a Vilassar de Mar, d'on va ser arquitecte municipal.