Antiga Rectoria (Can Salamaña)
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Can Salamaña

Sant Feliu de Codines - Can Salamaña (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de la Rectoria
Casa construïda al segle XVII com a part de la rectoria. Va ser feta alçar l'any 1634 pel rector Joan Matarrodona, l'escut del qual, amb una mata i les lletres M i R, es pot veure a la llinda de la porta. A la finestra podem veure un altre escut amb el monograma de Crist i la data de construcció. La casa està travessada per una volta de maó que comunica el barri de la Sagrera amb la plaça de la Fonteta. El portal que dona accés a aquest passatge procedeix d'una antiga casa coneguda com a Can Ferrer de Tall. Un cartell ens indica l'any en què es va fer la remodelació: 1928.