Església de Montsió. Portada gòtica del Santíssim
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Església de Montsió. Portada gòtica de la capella del Santíssim

Barcelona - Església de Montsió. Portada gòtica de la capella del Santíssim (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Rambla de Catalunya, 115
Dels elements medievals integrats a l'interior de l'església de Montsió, construïda l'any 1388 i reconstruïda a finals del segle XIX per Joan Martorell Montells, es conserva una portalada gòtica bellament esculpida. Està formada per una ampla obertura d'arc carpanell amb dues fines nervadures. L'exterior enllaça amb unes esveltes columnes amb capitells florits. La interior descansa sobre mènsules amb àngels esculpits. Al mig de l'arc hi ha la figura de Crist portant la creu cap al Calvari.