Can Puigdomènech
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Can Puigdomènech

Sant Feliu de Codines - Can Puigdomènech (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoan Rubió Bellver
Situació Av. Catalunya, 10
Edifici promogut per Joan Puigdomènech Mandi, l'any 1912, projectat pel prestigiós arquitecte Joan Rubió Bellver (Reus, 1871 - 1952), deixeble i col·laborador d'Antoni Gaudí. És un edifici entre mitgeres, format per quatre cossos verticals, definits per les obertures, un dels quals -on hi ha la porta- té més alçada i fa funcions de torratxa-mirador. Els coronaments corbats i els detalls ceràmics, juntament amb les baranes florals de ferro i les persianes de llibret, li aporten una especial personalitat. Tanmateix, és una obra atípica en la producció de Rubió i Bellver, caracteritzat per l'ús del maó vist en la major part de les seves obres.