Edifici Cuatrecasas
(Barcelona | Diagonal - Provença - Barcelonès)

Barcelona - Diagonal, 444, abans de la remunta (Foto: Albert Esteves, 2022)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Av. Diagonal, 444 / Còrsega, 312
Edifici projectat per Enric Sagnier, dels anys 1908-1910, promogut pels hereus de Dolors Salvadó Prim. Ocupa una parcel·la de planta trapezoidal formant un xamfrà oblic a la cruïlla de la Diagonal amb el carrer Còrsega, amb la façana principal abocada a la plaça del Cinc d'Oros.

La particularitat d'aquest edifici, d'un estil centreeuropeu relacionat amb el Beaux Arts parisenc, rau en el fet d'haver estat sotmès a una remunta l'any 2001, quan es va transformar en seu del despatx Cuatrecasas, escrupolosament respectuosa amb l'edifici original, cas insòlit a l'Eixample. Com es pot veure comparant amb la foto antiga que adjuntem, l'edifici creix en un pis més, mantenint l'aspecte original gairebé inalterat. Va ser rehabilitat de nou entre els anys 2018 i 2019.