Hotel Almanac
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Almanac

Barcelona - Hotel Almanac (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Edifici de l'Agrupació Mútua

Barcelona - Edifici de l'Agrupació Mútua (Foto: Rosa Feliu -Arxiu Municipal de l'Eixample-, anys vuitanta)

TipusHotels i hostals
AutorOAB (Carles Ferrater Lambarri, Lucía Ferrater Arquer)
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 621 / Pau Claris, 93
Edifici hoteler projectat sobre la base de l'antiga seu de l'Agrupació Mútua, un edifici d'oficines que, l'any 1962, es va alçar en aquest xamfrà, després de l'enderroc d'un edifici senyorial conegut com el palau Vilardaga. El projecte de reforma integral va ser encarregat pel nou propietari, el grup WSF, al despatx d'arquitectura de Carles Ferrater. El nou hotel, mantenint les antigues estructures, projecta una imatge completament renovada, alhora trencadora i respectuosa amb l'arquitectura urbana de l'entorn. Els grans cubs vidriats sobresortits en són l'element més característic. L'interiorisme ha estat desenvolupat per Jaime Beriestain. Va ser inaugurat l'any 2017.