Casa Concepció Vidal
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 643 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Gran Via, 643 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 643
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1926 per Josep M. Sagnier, fill de l'arquitecte Enric Sagnier Villavecchia. Lluny de qualsevol vel·leïtat modernista, s'inscriu plenament dins l'estètica classicista que imposava el noucentisme als anys de la dictadura de Primo de Rivera. La façana, que combina el maó vist i la pedra artificial, és totalment simètrica. L'eix central, ressaltat amb un ample portal flanquejat per dues columnes i un balcó de balustres al pis principal. S'obre amb finestrals de mig punt mentre que els eixos laterals presenten balcons individuals a totes les plantes. Els relleus ornamentals ens remeten al repertori grecoromà.